Hotel van de maand: Kloosterhotel de Soete Moeder in Den Bosch

Hotel-Soete-Moeder-Denbosch-locatie-receptie

Wilt u er even tussen uit? Hou dan onze nieuwspagina in de gaten! Hotelsterren kroont elke maand een hotel tot ja ja, hotel van de maand. We trappen af met kloosterhotel de Soete Moeder in Den Bosch. Een uniek hotel voor een bijzonder en rustgevend verblijf in een jaren 20 buurt op slechts 10 minuten loopafstand van de historische binnenstad. Begin april is kloosterhotel de Soete Moeder door Hotelsterren geclassificeerd op 3 sterren Superior. De geschiedenis is goed te voelen maar zeker ook te zien. Laat je verrassen!

Historie

De naam van het hotel, ‘de Soete Moeder’, verwijst naar de Zoete Lieve Moeder, de beschermvrouwe van ‘s-Hertogenbosch en van het in 1928-1929 gebouwde Nemiusklooster. Naast dat de nonnen 75 jaar het klooster bewoonden, hadden zij ook zorg- en onderwijstaken in het klooster zelf en de wijk. Dit voegt een extra dimensie aan het gebouw toe. Het Nemiusklooster vormde eigenlijk een ensemble, bestaande uit een kerk, een bejaardenpension, de pastorie, een patronaatsgebouw en de meisjes- en kleuterschool.

Hotel met een missie

Stichting Bij de Soete Moeder heeft als missie om jonge mensen zoals werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires een kans te bieden om te leren en werkervaring op te doen. De stichting geeft hen zo een duwtje in de juiste richting. De oprichtsters Adri en Eline hebben de sociale en maatschappelijke taken van de nonnen overgenomen. Adria en Eline zijn eigenlijk de ‘moderne zusters’ van het hotel.

Het kloosterhotel

De ambiance en maatschappelijke missie maken het hotel een klasse apart. Het hele hotel is geïnspireerd op de Zuster van Liefde, dit voel en zie je direct. Overal waar je kijkt zijn de authentieke details zichtbaar, ook in alle kamers is de historie goed te zien. De oude elementen van het klooster zijn gecombineerd met moderne comfort, hippe gadgets en design. Het hotel beschikt over vijf kamertypes. Iedere unieke kamer is uitgerust met gratis wifi, een kingsize bed, zitje, kluis en flatscreen-tv. Daarnaast is er een badkamer met toilet, douche en wastafel. Het hotel is rolstoelvriendelijk en heeft ook nog eens een binnentuin waar je in alle rust kunt genieten na een dag in de binnenstad.