Hotel van de maand: Court Garden Hotel in Den Haag

Court-Garden-Hotel-Denhaag

Een nieuwe week dus ook een nieuw hotel in de sportlights! Court Garden Hotel is het eerste ecodesigned hotel van Nederland. Het hotel bevindt zich in het hippe Zeeheldenkwartier. Dit is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. In deze buurt vind je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en gezellige cafés.

De combinatie van duurzaamheid en de warme, rustige sfeer, maken van Court Garden Hotel een unieke plek waar je je meteen op je gemak voelt. Het hotel beschikt over 70 moderne en comfortabele kamers en zijn van alle gemakken voorzien zoals gratis WiFi, satelliet TV en een badkamer met inloopdouche.

Duurzaam

Het Ecodesigned Court Garden Hotel *** heeft een aantal bijzondere kenmerken: het is het eerste duurzame hotel in Nederland dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu, het Energielabel A+ én het Green Key Gold keurmerk heeft gekregen. Het hotel is van boven tot beneden compleet geïsoleerd. Zo zijn binnen de bestaande gevels extra wanden geplaatst die zowel kou, warmte als geluid buiten houden. Hierdoor kun je in hotel Court Garden het hele jaar door genieten van een natuurlijke, aangename temperatuur en bovendien zijn alle kamers geluidsarm.

Eten en drinken

Court Garden Hotel werkt met 100% biologische of fairtrade producten. Het ontbijt bestaat uit een variatie van gezonde, biologische en fairtrade producten. In de lounge kun je gratis gebruik maken van  biologische koffie en thee. Daarnaast worden er biologische snacks, sapjes, frisdrank, wijn en bier geserveerd.

Go Green!

Den Haag is een groot voorstander van meer groene daken in de stad. Court Garden is hard op weg om in 2030 CO2 neutraal te zijn. Om dit te worden dien je aan 10 punten te voldoen, zoals: energie besparen, duurzaam eten, duurzaam gebouw en duurzaam vervoer. Op 15 juni heeft het hotel voldaan aan stap 8, een groen dak, nouja een dakpluktuin om precies te zijn. Dankzij de stevige dakconstructie konden bakken geplaatst worden voor meerdere fruitbomen. Alles wat op het dak groeit kan gegeten worden. De oogst wordt geserveerd bij het ontbijt van het hotel. Jammmmiee!

www.hotelcourtgarden.nl

[metaslider id=1041]