Hotel van de maand: Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid

Hotel-Ammonite-Amsterdam

Dit keer geen hotel van de week maar van de maand! Deze maand is dit het Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid. Sinds januari 2021 is Ammonite Hotel Amsterdam overgenomen door Radisson. Het hotel heeft zijn deuren in de zomer van 2018 geopend en is geclassificeerd volgens de Europese normen op 4 sterren.

Ammonite

Ammonite Hotel Amsterdam is het eerste hotel dat volledig is ingericht vol museumwaardige edelstenen en fossielen. Elke etage heeft een eigen thema wat terug te zien is in het interieur. Het hoofdthema is: Ammonite. Het is de Engelse benaming van een inktvissensoort die ongeveer 65 miljoen jaar geleden plotseling uitstierf. Ammonite (Ammoniet) is het versteende overblijfsel van de behuizing van deze gelijknamige inktvissensoort.

Net zoals een Ammoniet bestaat het hotel uit verschillende type kamers. De verschillende ‘kamers’ van de Ammoniet op de foto zijn door de lijnen goed te zien. De inktvis leefde in de laatste, tevens grootste kamer van zijn huis. Wanneer de kamer te klein dan was werd een nieuwe, grotere kamer aan de behuizing gevormd waarin de inktvis weer verder leefde.

Thema’s

Elke etage van het hotel staat in het teken van een edelsteen of fossiel. Zo heeft etage 1 het thema ‘versteend hout’ en de vierde etage uit amethist. Klik hier voor alle overige etages en hun thema’s.

Kamers

Ammonite Hotel beschikt over 227 ingerichte kamers, suites en appartementen. Crystal Gym, de fitnessruimte met wellness gedeelte – waar alle gasten kosteloos gebruik van kunnen maken – zal later in het jaar de deuren openen. Ammonite is het eerste Natural Art Hotel in de wereld waar edelstenen en fossielen als kunst tentoongesteld worden.

Het hotel heeft een goede ligging: aan de rand van Amsterdam-Zuid. Vanaf het hotel staat je in 20 minuten op de Dam. Ook het Amsterdamse Bos is dichtbij. Ook beschikt het hotel over scooter- en fietsenverhuur.

Verder kan men terecht in de hotelbar, met geregeld live-optredens events en clubavonden. Voor een lunch of een diner kan men terecht bij Ammonite Club Restaurant.

Kijk hier voor alle hotels met een geldige EU-classificatie.