Hotel van de maand: Hotel Jakarta

hoteljakarta-amsterdam-cafe-jakarta

Hotel Jakarta is afgelopen week geclassificeerd op 4 sterren superior! Dit is reden voor een feestje en dus hotel van de maand.

Geschiedenis

Hotel Jakarta vindt je op het schiereiland Java-eiland Amsterdam. Even een stukje geschiedenis. De Javakade in Amsterdam-Oost kreeg zijn naam in 1914 en werd vernoemd naar het eiland Java. Dit is een van de grote Soenda-Eilanden. De Javakade vormt de zuidelijke begrenzing van het begin 20e eeuw aangelegde schiereiland.

Duurzaam

Dit is het allereerste volledig klimaatneutraal gebouwde hotel van Nederland. Het hotel bestaat uit basismaterialen als hout, glas en beton. Hotel Jakarta is het groenste hotel van Nederland. In het hotel wordt je verwelkomt door een tropische tuin met echte palmen waar je letterlijk doorheen kan wandelen. Het is net alsof je echt even op Java bent.

Locatie Hotel Jakarta

Het hotel is omringd door water en ligt aan het IJ. Het is zeker de moeite waard om deze unieke plek eens met eigen ogen te aanschouwen. Binnen enkele minuten vaar je met de watertaxi van Amsterdam Centraal Station naar Hotel Jakarta. Ook voor een diner en een drankje kan je terecht in dit hotel.  Gerechten als nasi goring en saté vindt je op de menukaart. Daarna moet je zeker naar de Skybar Malabar, het uitzicht is fenomenaal. Leuk weetje, Malarbar is een vulkaan op Java die waarschijnlijk al wel is uitgestorven.

4 sterren Superior

Hotel Jakarta is geclassificeerd op 4 sterren Superior en dat is niet zonder reden. Met faciliteiten als roomservice, wellness, twee restaurants, een skybar, uitgebreide vergaderfaciliteiten heeft het hotel veel te bieden. Daarnaast heeft het hotel zelfs zijn eigen bakkerij, Bakkerij Westers. Dit is niet geheel toevallig. De oprichter van WestCord Hotels komt uit een echte bakkersfamilie.

Meer informatie of dit hotel vindt je hier.

Hotelsterren classificeerd elke week opnieuw weer hotels volgens de Europese stercriteria. Benieuwd welke dit zijn? Klik hier.