Hotel van de maand: NH Collection Eindhoven Centre

nh_collection_eindhoven-hotel_vane_restaurant

Vorige vorige ontving NH Collection Eindhoven Centre de 5 sterren volgens de Europese sterrenclassificatie. Ja ja, het eerste 5 sterren in Brabant! Het was een groot feest en ook Hotelsterren was hierbij aanwezig om dit samen met hen te vieren.

De groene toren

NH Collection hotels zijn altijd gevestigd in historische en iconische gebouwen op strategische locaties. De Groene Toren in Eindhoven dat precies. Met 14 verdiepingen in het centrum van Eindhoven, werd de Groene Toren in 1974 gebouwd als kantoortoren. Na jaren van dienst bevond de toren zich in een staat van verwaarlozing. Gelukkig vond de gemeente Eindhoven de juiste partner in de NH Hotel Group om de toren weer tot leven te brengen.

Met dit project zijn de architecten erin geslaagd het onderscheidende groene uiterlijk van de toren te behouden, terwijl ze dynamische nieuwe functies hebben toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan vouwfronten en Franse balkons tijdens de zomermaanden naar de stad kunnen worden geopend. De grootstedelijke uitstraling van het gebouw gaat binnen verder. Het hoogste niveau van comfort is aangevuld met luxe materialen. Ook vind je op maat gemaakt meubilair die een oplopende reis in ervaring creëren.

Waar gasten bij de entree warm worden ontvangen met natuurlijke kleuren en materialen, heeft de luxe en warmte zich meer uitgesproken in het restaurant en het hoogste niveau van elegantie in de skybar. De combinatie van hightech gadgets en een hoogwaardige service zorgen ervoor dat gasten zich geïnspireerd, uniek en buitengewoon kunnen voelen in dit hotel.

Kamers & faciliteiten

In totaal beschikt het hotel over 132 ruime kamers die in moderne stijl zijn ingericht. Het hotel biedt niet alleen superior kamers en premium kamers, maar ook suites met zitgedeeltes en slaapbanken. Alle kamers hebben een hardhouten vloer en zijn ingericht in warme beige tinten met een vleugje rood. De kamerhoge ramen bieden uitzicht op de stad en zorgen voor veel natuurlijk licht. Ontspannen kan onder regendouche en om ook, net als thuis, te genieten van een goede nachtrust kun je een hoofdkussen uitzoeken wat bij jou past.

Ook vergaderen is mogelijk. Het hotel beschikt over 6 vergaderruimten en zijn ideaal voor zowel zakelijke evenementen als feestjes. Ze hebben een totale capaciteit van 160 personen. Het terras op de 14e verdieping, met uitzicht over de stad, is een romantische locatie voor een bruiloft.

Skybar

VANE is het culinaire hoogtepunt van Eindhoven. Het is de combinatie van lokale gerechten en exotische producten die het restaurant onderscheid. VANE Restaurant & Skybar is gevestigd in NH Collection Eindhoven Centre. Chef-kok Casimir Evens, die zelf ook uit Eindhoven komt, runt het restaurant en mengt verschillende en vernieuwende smaken in zijn keuken.Je zult in de keuken van Casimir de invloed van verschillende delen van de wereld kunnen terugvinden. Het interieur is modern met klassieke details, allemaal gericht op het uitzicht vanaf de bovenste verdiepingen van de beroemde “Groene Toren”.VANE Skybar biedt gasten een panoramisch uitzicht op de stad Eindhoven waar je optimaal van kunt genieten tijdens een lunch of diner.

Benieuwd naar welke hotels nog meer zijn geclassificeerd? Vind ze hier.