Hotel van de maand: Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem

hotelsterren-landgoedhotel-woodbrooke

Langoedhotel Woodbrooke is een historisch plek in Oost Nederland. Des te meer reden om het hotel te benoemen tot hotel van de maand!

Een beetje geschiedenis

Dit hotel werd ontworpen als Woodbrookershuis door de Lochemse architect Gerrit Jan Postel voor de vereniging Woodbrookers. Vanwaar de naam Woodbrooke? De vereniging stamt uit het begin van de vorige eeuw. Enkele Leidse theologie studenten bezochten het landgoed Woodbrooke in Selly Oak nabij Birmingham en wilden het sterk verzuilde Nederland opschudden door in open sfeer gesprekken aan te gaan met andersdenkenden. Het landgoedhotel Woodbrooke is een replica van de Engelse Lecture Hall, de thuisbasis voor deze revolutionaire vereniging.

De rijke geschiedenis van het Landgoedhotel Woodbrooke is voelbaar in de landelijke kamers. De verschillende soorten kamers, zoals de patio, de boskamer, en zelfs de hondenstudio, maakt dit hotel voor iedere gast, twee- of viervoeters, geschikt. Het is zelfs mogelijk om te slapen zoals de Woodbrookers in een slaaphuisje op het landgoed.

Omgeving

Gelegen in de Achterhoek, omgeven door prachtige natuur, is het Landgoedhotel Woodbrooke niet alleen een perfecte bestemming voor wandelingen en fietstochten, maar ook voor het bezoeken van een van de vele musea en kastelen in de buurt. Voor gasten die liever hun tijd op het landgoed doorbrengen, is ook voldoende gelegenheid. Brasserie Woods bereidt haar seizoensgebonden gerechten met lokale producten, en op het terras kan heerlijk gelounged worden.  Feesten, bedrijfsuitjes, en zelfs trouwerijen kunnen gevierd worden op het landgoed, met de eigen Boskapel.

Als oudste conferentieoord van Nederland is het Landgoedhotel de perfecte locatie voor de zakelijke gast. Het hotel biedt diverse arrangementen, waarbij alles wat maar nodig kan zijn voor een vergadering, verzorgd wordt door Woodbrooke.

Al met al is het Landgoedhotel Woodbrooke een mooi en verzorgd, veelzijdig en gezellig hotel op een prachtig landgoed. Op het moment nog geclassificeerd met drie sterren, maar bezig met een paar kleine aanpassingen om die vierde ster naast de voordeur te mogen plaatsen.

Meer informatie of dit hotel vindt je hier.

Hotelsterren classificeerd elke week opnieuw weer hotels volgens de Europese stercriteria. Benieuwd welke dit zijn? Klik hier