Hotel van de maand: Badhotel Rockanje

Badhotel-Rockanje-Rockanje

Badhotel Rockanje is door Hotelsterren geclassificeerd op 3 sterren superior. Onze adviseur Aad is bij dit hotel geweest en laat ons meegenieten van dit bijzondere hotel.

Het hotel

Badhotel Rockanje in Zuid-Holland staat in een natuurlijk decor van bos en duinen aan de kust van Voorne. Het hotel heeft 7 mei 1966 zijn deuren geopend. Het landschap is woest, ruikt naar hout en dennenappels, klinkt naar het geritsel van duingras en het ruisen van bomen in zeewind. Het hotel beschikt over 67 hotelkamers waaronder een bruidssuite. De kamers zijn sfeervol ingericht met natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een stoere Noord-Amerikaanse lodge-stijl. De kleuren warm rood, zwart en camel. Robuust meubilair. In sommige kamers staat het bad midden in de kamer met een houten balk als opstapje maar in andere vind je vriendelijke berenkoppen aan de muur.

Het Voornse Duingebied

Het Voornes Duingebied is een van de mooiste natuurgebieden in Europa. Wandelroutes genoeg in de omgeving! Maar wil je meer weten over de natuur in dit unieke gebied? Onder leiding van een ervaren natuurgids kunn je met een groep een wandeling maken van ongeveer 2 uur. Het hotel maakt dan een afspraak met een boswachter en die neemt je mee de natuur in.

Met bos, zee en strand op loopafstand en toch vlakbij wereldhaven Rotterdam. ’s Zomers wakker worden met croissantjes op het terras, een balletje trappen op het sportveld of luieren bij het zwembad.
Het zwembad is trouwens uniek want dit hotel beschikt over een groot buitenzwembad. ’s Winters lekker bijkomen in de sauna en loungen op een groot kussen bij de open haard. Eigenaar Hansje Brouwer vindt het ontzettend belangrijk dat gasten het naar hun zin hebben en zich welkom voelen. Warme gastvrijheid staat hier stipt op nummer 1. Niet alleen gasten van ver voelen zich welkom. Ook de Westvoornaars lopen geregeld naar binnen of vieren hier verjaardagen.

Brasserie Lodgers

Badhotel Rockanje beschikt over een heerlijke brasserie waar je neer kunt ploffen in de grote kussens of luie stoelen, om ontspannen te loungen voor je aan tafel gaat. Na een strandwandeling krul je je op bij de open haard met een bel van de speciale Schotse whisky. De kaart van Brasserie Lodgers biedt kleine en grote gerechten om van te genieten. De keuken kenmerkt zich door seizoenproducten uit de streek. Dagvers, eerlijk en van een uitstekende kwaliteit.

Meer informatie of dit hotel vindt je hier.

Hotelsterren classificeerd elke week opnieuw weer hotels volgens de Europese stercriteria. Benieuwd welke dit zijn? Klik hier.