Hotel van de maand: Hotel Breeze in Amsterdam

breeze-hotel-amsterdam

Hotel Breeze is het eerste, en tot nu toe het enige, zero energy hotel in Nederland. Zero energy? Ja zeker, dit hotel maakt gebruik van het Earth, Wind and Fire concept. Het hotel is zo gebouwd dat het zelf energie opwekt en kan opslaan. Powerd by Nature dus! Hoe dat precies werkt? Klik dan hier en bekijk de video.

Natuur airco

De temperatuur van onze aarde stijgt snel, een airco in de hotelkamer kan dan ook heel prettig zijn. Maar normale airco gebruikt zoveel energie dat je de aarde eigenlijk alleen maar meer opwarmt.
Hotel Breeze doet het anders, zij noemen het een natuur airco. Met behulp van moeder natuur koelt en verwarmt het hotel zichzelf en dus ook de kamers. De temperatuur in de kamer kun je handmatig regelen maar ook via de app van Hotel Breeze. De app geeft vervolgens weer aan wat het verbruik is in jouw ten opzichte van anders kamers. Het hotel wil hiermee een stukje duurzaamheid bijbrengen bij de hotelgasten en hen betrekken bij het concept. Het is dus een natuurlijke airco met een perfecte luchtkwaliteit.

Duurzamer wordt het niet

Niet alleen het gebouw van Hotel Breeze is ontzettend duurzaam, ook bij het aanschaffen van alle meubels, materialen en ingrediënten is hier rekening mee gehouden. Geprobeerd is om enkel in Nederland te zoeken naar de juiste materialen, meubels en ingrediënten. Indien dit niet mogelijk was en er echt geen andere optie kon worden gevonden, maakten zij een uitzondering.

Neem de ingrediënten voor in het restaurant Me, Mother Earth. In het restaurant worden alleen lokale ingrediënten gebruikt, deze komen dus niet uit het buitenland. De kaart wordt of het seizoen afgestemd. Het restaurant is zero waste en zelfs bij het ontbijt is hier over nagedacht. Er wordt namelijk geen uitgebreid buffet uitgestald maar hotelgasten kunnen á la carte ontbijten.

Alle materialen en producten die je vindt in het Hotel Breeze zijn gerecycled of duurzaam. Je kan het je bijna niet voorstellen maar zelfs de handdoeken en het beddengoed zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Ook met de schoonmaak van de kamer wordt er gefocust op duurzaamheid, dan kun je denken aan: verschonen van beddengoed of handdoeken alleen op verzoek, organic producten in de badkamer in gerecyclede verpakking, waterbesparende douches en bijna gaan papier in de kamers.

Wat Hotel Breeze ontzettend knap heeft gedaan is de wereld laten zien dat duurzaam en milieuvriendelijk kan zijn maar tegelijkertijd heel veel luxe kan bieden. Het hotel wil gasten inspireren, ook als gasten het hotel hebben geboekt zonder het concept te weten.

Hotel Breeze

In totaal zijn er 195 kamers die zich in een aantal types van elkaar onderscheiden. Het hotel is geclassificeerd op 4 sterren Superior sinds juli. Hotelgasten kunnen buiten de kamer een goede workout doen in de fitness. Pak in de avond dan wel de lift naar de 10e verdieping want hier vindt je Skybar U. De U staat voor Universe. Het uitzicht over het IJmeer is geweldig, de perfecte plek voor ontspanning en mooie cocktail.

Kijk voor meer informatie op www.breezeamsterdam.com, ook direct een kamer boeken kan hier!

Voor een overzicht van alle geclassificeerde hotels in Nederland klik je hier.