Het sterrenschild van Hotelsterren

Hotelsterren.nl-Hyattplace-schiphol-amsterdam-sterrenschild-sterren

Europees sterrenschild

Sinds 2015 is Hotelsterren namens de Koninklijke Horeca Nederland de uitvoerende partij voor de sterrenclassificatie. Samen met nog 18 andere Europese landen voeren wij de Europese sterrenclassificatie uit. Hier hoort ook een sterrenschild bij die in alle deelnemende landen dezelfde ‘look’ heeft. Sinds 2017 worden de hotels in Nederland alleen nog maar op basis van de Europese normen geclassificeerd.

Hoe herken ik een hotel met een sterrenclassificatie?

Wanneer een hotel deelnemer is bij Hotelsterren kun je het hotel op de website van Hotelsterren en Hotelstars.eu terugvinden. Daarnaast heeft elk hotel een sterrenschild buiten aan de gevel hangen waarop het aantal sterren te vinden is.

Hebben alle hotels in Nederland hotelsterren?

Hotels die niet vermeld worden op de website van Hotelsterren zijn niet door Hotelsterren geclassificeerd en de eventuele sterren die hier staan vermeld kunnen voortkomen uit de oude sterrenclassificatie. Deze sterren zijn dus niet meer geldig. Elk hotel dat bij Hotelsterren is aangesloten wordt elke 4 jaar opnieuw bezocht door één van onze adviseur.

Let dus goed op voordat je een hotel boekt of zij Europees geclassificeerd zijn. Dit kan uiteraard ook online via onze website, klik hier voor het actuele overzicht.