Een classificatiebezoek, hoe werkt dat precies?

Hotelsterren.nl-HotelBazar-rotterdam-superior-sterrenclassificatie

Je hebt het hotel aangemeld bij Hotelsterren en inmiddels heb je ook een afspraak staan met jouw adviseur. Maar wat komt de adviseur nu precies doen tijdens het classificatiebezoek en wat kun je je hier op voorbereiden? Wij geven je hier alvast wat tips om het bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.

De voorbereiding

De classificatie kan al worden voorbereid in de digitale omgeving van het hotel, Klasse. Je bent als contactpersoon gekoppeld aan het hotel. Kijk onderaan dit bericht voor de uitgebreide handleiding. Wanneer je bent gekoppeld kun je alvast alle gegevens van het hotel bekijken en zo nodig aanpassen. De volgende stap is het opstarten van de classificatie. Het is belangrijk dat je dit doet voordat de adviseur langskomt. Je kunt vervolgens de 9 thema’s die aan bod komen al inzien, sterker nog, je kan al starten met het invullen van de criteria naar eigen inzicht en kennis. Wanneer je dit doet voorafgaand het bezoek scheelt dit al veel tijd en kan de adviseur zich richten op het hotel tijdens het bezoek.

Het bezoek

De adviseur heeft ongeveer 1,5 uur de tijd voor het classificatiebezoek, dit is ruim genomen maar soms is dit echt nodig. Het is altijd prettig om eerst even samen beter kennis te maken en eventuele vragen alvast door te nemen. Wanneer de classificatie al door jou is ingevuld loopt de adviseur deze door voordat het bezoek plaatsvindt of tijdens de rondleiding door het hotel. Na de kennismaking wil de adviseur graag een goede indruk krijgen van het hotel. Dit houd in: een aantal kamertypes bekijken of verschillende verdiepingen, de algemene ruimtes van het hotel en overige faciliteiten zoals vergaderzalen, spa en fitness.

Na de rondleiding is het mogelijk om de classificatie nog na te bespreken en aan te vullen. Het kan zijn dat er actiepunten uit de classificatie komen. Dit houd in dat de classificatie pas kan worden afgerond nadat deze punten zijn doorgevoerd. Deze punten worden dan doorgenomen en in Klasse aangegeven. Het is ook mogelijk dat de classificatie helemaal volledig is en het gewenste sterrenresultaat geeft.

De afronding

De afronding van de classificatie kan maximaal 3 maanden na het bezoek duren. Wanneer er dus actiepunten zijn heb je 3 maanden de tijd om deze door te voeren en de adviseur hiervan op de hoogte te brengen. Zoals eerder genoemd kan de classificatie ook in 1 keer compleet zijn en het juiste resultaat geven, In dit geval kan de classificatie direct worden afgerond. De adviseur gaat akkoord met de classificatie en ook jij geeft via Klasse een akkoord.

De classificatie wordt dan binnen 2 weken officieel gemaakt waarna het certificaat en sterrenschild worden opgestuurd.

Extra

Op deze pagina vindt je het hotel terug met een x- aantal foto’s en algemene informatie over het hotel. Wilt u dit graag anders zien? Geef dit dan aan ons door via info@hotelsterren.nl en dan zorgen wij ervoor dat de informatie wordt geüpdatet.

Toch nog vragen over een classificatiebezoek? Aarzel niet en bel ons!