Wat is hotelsterren?

Hotelsterren is hét Europese keurmerk voor hotels met daarbij behorend de officiële 4-jaarlijkse Europese classificatie. Met deze classificatie onderscheiden hotels zich en juist dankzij de deelnemende hotels blijft de kwaliteit van de Nederlandse/Europese hotels gewaarborgd. Het geeft de gasten een duidelijk signaal dat het hotel daadwerkelijk is geclassificeerd volgens het niveau (aantal sterren) dat het aangeeft en naar buiten toe communiceert. Dankzij deze classificatie blijft de kwaliteit van de Nederlandse/Europese hotels gewaarborgd.

De classificatie gaat van 1 tot 5 sterren waarbij 5 het hoogst haalbare is. De sterren worden in de meeste Europese landen bepaald door een onafhankelijk organisatie. Alle hotels die in Nederland worden geclassificeerd door onze adviseurs ontvangen daarna een nieuw sterrenschild.

Voor de verschillende categorieën gelden verplichte basisnormen waaraan elk hotel moet voldoen. Met andere woorden; hoe hoger het aantal sterren des te meer algemene services en faciliteiten het hotel haar gasten minimaal moet bieden.