Hotel-restaurant 't Zwanemeer

gieten
laatst geclassificeerd op 17/08/2020
starstarstar

Over dit hotel

Voor een vakantie of dagje uit ben je op de Drentse Hondsrug aan het goede adres. Deze rug loopt helemaal van de stad Groningen tot Emmen. Het natuurgebied is ontstaan in de ijstijd, waardoor je er allerlei soorten landschappen vindt. Heidevelden, stuifzanden, bossen en vennetjes, noem maar op. Naast de natuur, zijn er ook schatten uit het verleden te vinden. Denk aan hunebedden en oude boerderijtjes. Er is hier dus genoeg om te zien en te beleven. Combineer je ontdekkingstocht met een verblijf in hotel-restaurant ‘t Zwanemeer in Gieten. Gieten ligt midden op de Hondsrug. Het vormt daarmee de perfecte uitvalsbasis om het gehele gebied te verkennen. Vanaf Gieten ben je binnen vijfentwintig minuten rijden, zowel in Groningen als Emmen. ’t Zwanemeer is dus het ideale hotel in Drenthe.

Bij het bos gelegen hotel Drenthe Vlak bij hotel-restaurant ‘t Zwanemeer ligt het Zwanemeerbos. Naast de wonderschone natuur vind je hier maar liefst zesentwintig grafheuvels. Deze grafheuvels stammen voornamelijk uit de ijzertijd. Dit alles maakt het bos erg interessant voor wandelaars en fietsers. Er zijn drie wandelroutes te lopen. Er zijn twee routes variërend in tijd en er is een kabouterroute voor de kleintjes. Alle routes starten bij het openluchtzwembad, welke midden in het bos ligt. Dit zwembad is zeker een bezoekje waard in de zomer. Het Zwanemeerbos ligt op twee minuten fietsen en tien minuutjes wandelen vanaf ons hotel.

In de buurt vind je ook nog de Boswachterij Gieten-Borger. Geniet hier van de talloze fiets- en wandelroutes die langs bossen, heidevelden en vennen gaan. Ook staat in dit bos het Boomkroonpad. Dit pad leidt je letterlijk door de boomtoppen. Het is 125 meter lang en het hoogste punt is maar liefst 22,5 meter hoog. Erg leuk om met kinderen overheen te lopen. Vanaf ‘t Zwanemeer is het twaalf minuutjes fietsen of vijf minuten rijden naar Boswachterij Gieten-Borger.

Wat heeft dit hotel te bieden?

  • Oplaadstation voor elektrische voertuigen
  • Parkeren bij het hotel
  • Restaurant
  • Ontbijt
  • Internet
  • Televisie
  • Privé badkamer & sanitair
  • Haardroger
  • Bagageservice

Andere hotels in de buurt